Contact

Gica Coada – Luai carliglu sh-cu tambarea

ADMINISTRATORI

Razvan Papasima                razvan.papasima@yahoo.com

Nicu Baturi                            nicubaturi@yahoo.com

sutsata.craiova@yahoo.com

19 gânduri despre „Contact

 1. Textul lui Hristu Candroveanu a starnit multe polemici, tocmai din acest motiv l-am si postat! Cat despre corecturi, suna un pic a cenzura Coli, dar vom posta cu siguranta si alte materiale. „Cine sunt aromanii?” este spatiul pentru o pagina. Nu am terminat cu un singur material, aminteste-ti vorba aceea „altu fatsi shi altu bora!”
  S-ti vedu prucupsitu! 🙂

 2. Si noua ne-ar face placere sa ne vizitezi, dar deocamdata sediul nostru este unul virtual. Suntem la inceput. Inceputul inceputului…
  „Shi va-s vedzi ca aua armanii n-agarshira limba di dada”

 3. Vrutsi ARMANI di itsido!

  Cu mari haraua aflai di pi site-ul RTVMakedonia,
  di existentsa DVS. chiar virtuala!
  Fara astiptari adratsi tsi lipsheasti sa shtim di voi!
  Niheam publicitate la RRI-Tascu Lala, la RTVM-G Sutaru!
  Sva neaga mbara lucarile!

  Cola S.
  Los Angeles.

 4. Vlah este o denumire care in trecut se aplica si românilor . In plus chiar si in prezent termenul de ;vlahi; nu se refera exclusiv doar la Aromâni. Prin acest termen sint desemnate si alte grupuri etnice apropiate de români ,din Balcani exemplu megleno-românii sau românii din Timoc . Chiar si morlacii , grup etnic disparut in prezent , erau numiti in unele texte istorice tot vlahi. Deci faptul ca li se aplica denumirea de vlahi nu-i face automat pe Armâni un popor diferit de români.
  Italienii si spaniolii nu sint români pentru ca italiana si spaniola desi au destule elemente in comun cu româna totusi sint limbi diferite. Româna si grailu armânescu au structura, sintaxa , morfologie comuna si o parte importanta a vocabularului , mostenita din latina , comuna. Doar elementele de adstrat , imprumutate destul de recent din greaca si albaneză in grailu armânescu , sint diferite. Asta ii face pe multi lingvisti sa considere ca atit grailu armânescu cat si dialectul daco-român provin din româna veche sau proto româna cum mai e denumita.

 5. Cel mai probabil aromanii se numesc asa pentru ca au facut parte din Romania de Constantinopol ! Deci a cui era tara ? Raspuns : a romanilor sau aromanilor intr-un cuvant !!!

 6. Ma bucur sa vad ca exista si aromani in Oltenia noastra. Ne plecam in fata eroilor nostri aromani!

  Va rog sa-mi lasati aici un mesaj, daca adresa de contact mai este valabila… Va pot scrie atunci cand avem o initiativa si pentru a promova impreuna istoria acestei magnifice parti a poporului roman.

  Cu respect, Mihai

 7. Hello,

  I would like any kind of information about the Topali (Topalis), Iane, Nicolitsaru (Nicolitsari) and Borova families, who lived in Korce (Korca) – Albania and emigrated in 1900-1930’s in U.S.A (Boston-Ma), Turkey-Istanbul (Constantinople) and Romania (Bucharest).

  Thanks,

  Gnirolf
  gnirolf@yahoo.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s