Voluntari pentru „Proiect Avdhela”

Pentru a ţine vie şi actuală biblioteca culturii aromâne, dăm strigare după ajutor din partea voastră! Dat fiind că avem cea mai mare nevoie de voluntari pentru introducere de text, cu această ocazie a urcării de noi materiale pe site, dăm în acelaşi timp drumul la Campania

O pagină pe zi pentru cultura aromână„.

Prin Campania „O pagină pe zi pentru cultura aromână„, aduceţi contribuţia cea mai concretă, reală la păstrarea culturii aromâne, prin îmbogăţirea materialului bibliotecii culturii aromâne.

Ce e de făcut? În biblioteca virtuală a culturii aromâne, cărţile trebuie  digitalizate. Noi avem cărţile scanate şi aceste scan-uri vor ajunge la acei care se ocupă cu transcrierea.

Vă puteţi implica în:

1. transcrierea cărţilor care trebuie urcate pe site.Ia 10 minute pe zi transcrierea unei pagini- ceea ce înseamnă: să transcrii într-un document word o pagină din opera aleasă pentru transcriere. Procesul este următorul: pentru început, primiţi de la noi paginile din cartea respectivă în format de scan (scanate),pagini ce trebuie transcrise, împreună cu un mic îndrumar care să vă ajute la această transcriere. După ce terminaţi şi ne trimiteţi nouă paginile transformate în acest format digital (word), vine partea de tehnoredactare şi de urcare a lor pe site.

2. tehnoredactarea paginilor transcrise de ceilalţi.

Vă invităm să vă bucuraţi de noutăţile de pe site (Matilda Caragiu Marioţeanu– Neuri, Matilda Caragiu Marioţeanu  – Di nuntru şi-di nafoarâ – Stihuri Armâneşti,Valeriu Papahagi – Moscopole metropola comercială şi culturală a românilor din Peninsula Balcanică în sec XVIII, Nicolae Saramandu – Mioriţa la aromâni, Dem . Abeleanu – Neamul Aromânesc din Macedonia, Maria Pariza- Presa aromână în date, Gheorghe Vrana – Aviglitorlu di zboară, Ionel Zeană- Antologie de lirică populară aromână, Ilie Colonea – Cîntiţli a meali, Tache Papahagi – Aromînii din punct de vedere istoric, cultural şi politic – De asemenea, la secţiunea „Media” a site-ului nostru găsiţi acum materiale noi şi de interes, clipuri video ale fraţilor Manakia, cântece de Ionel Zeană, hărţi etc.) şi să vă înscrieţi pentru campanie.

www.proiectavdhela.ro

georgiana.c.vlahbei@gmail.com

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s